Според британското военно разузнаване Русия вероятно претърпява най-голямата си загуба

...
 Според британското военно разузнаване Русия вероятно претърпява най-голямата си загуба
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия губи средно по 824 войници на ден в последната седмица

 Според английското военно разузнаване Русия евентуално претърпява най-голямата си загуба на бойци от първата седмица на спора в Украйна, заяви ДПА.

" През последните две седмици Русия евентуално е понесла най-големия брой жертви от първата седмица на нашествието в Украйна ", написа английското министерство на защитата в Туитър, базирайки се на ежедневните данни, оповестени от украинския общоприет щаб, прибавя Българска телеграфна агенция.

Въпреки че Лондон не може да ревизира цифрите, " трендовете, които данните илюстрират, евентуално са точни ", заяви ведомството в Туитър в най-новата си актуализация на разследващата информация.

Средната стойност на жертвите през последните седем дни е 824 души дневно, се споделя в отчета, което над четири пъти повече от регистрираното през юни-юли. " Украйна също продължава да страда от висок % на безсилие ", добавя документът.

Причините за нараствания брой на жертвите евентуално са " неналичието на подготвен боен състав, съгласуваност и запаси по цялата фронтова линия ", обявиха английските управляващи и показаха като образец неуспеха на Москва да превземе стратегическия град Бахмут.

Британското министерство на защитата разгласява настояща информация за войната от началото на пълномащабното навлизане на Русия преди съвсем години. Целта на това е да се противодейства на съветския прочит на спора. Москва упреква Лондон в акция за дезинформация по отношение на протичащото се в Украйна.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски задейства през днешния ден решението на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна за налагане на наказания против още 200 съветски жители и свързани с Русия лица, в това число съветниците на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков и Лариса Бричьова. Съответният декрет беше оповестен през днешния ден на уеб страницата на украинската президентска канцелария, съобщи ТАСС.

Агенцията показва, че указът влиза в действие от деня на публикуването му. Санкциите се вкарват против физически лица, в това число против някои съветски политици, политолози, ръководители и чиновници на държавни предприятия, за период от 50 години.

В санкционния лист попадат някогашният началник на апарата на колегията на Военнопромишлената комисия на държавното управление на Русия и заместник-ръководител на канцеларията на съветското държавно управление Игор Боровков, заместник-ръководителят на " Ростехнадзор " Алексей Ферапонтов, ръководителят на дирекцията на Северния морски път Вячеслав Рукша.

Значителна част от глобените са представители на съветската държавна компания " Росатом ".

Освен това в листата е включен и жителят на Украйна, шефът на Запорожката АЕЦ Юрий Черничук.

На този декор съветските сили през уикенда продължиха да обстрелват украински градове на фона на обезверена атака за завладяването на още територии в Източна Украйна, а украински чиновници споделиха, че Москва се затруднява да разгърне огромна атака там, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Една 53-годишна жена беше убита през днешния ден, а още една 87-годишна жена беше ранена при съветски обстрел против украинския град Никопол, в югоизточната Днепропетровска област, заяви губернаторът на региона, представен от Ройтерс.

Никопол се намира на срещуположния бряг на река Днепър против Запорожката АЕЦ, която беше завладяна съветските войски скоро след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари предходната година.

Във втория по величина украински град Харков един човек беше ранен, откакто три съветски ракети С-300 поразиха нощес инфраструктурни обекти в града, заяви регионалният шеф Олег Синегубов.

Украинските сили са свалили нощес пет съветски дрона - четири дрона-камикадзе " Шахед " и един разследващ " Орлан-10 " - над отчасти окупираните Запорожска и Донецка област, заяви украинската войска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР